Uutisia


Koejäsenhaku käynnissä!
» Lue lisää...

Äänestä Forssan seudun positiivisinta 2018!
» Lue lisää...

Hallitus 2018 valittu
» Lue lisää...

Lehdistötiedote: FSNKK liiketoiminnan kehittämisen puolesta
» Lue lisää...

Laskutustiedot
» Lue lisää...

Hallitus 2017 aloittaa
» Lue lisää...

Uskalla menestyä - seminaari 8.2.2016
» Lue lisää...

Hallitus 2016 aloittaa
» Lue lisää...

Tule mukaan JC-toimintaan!

Uskalla menestyä - seminaari 8.2.2016
09.02.16

TIEDOTE

 

Tilaisuuden virallisen avauksen ja kaupungin tervehdyksen toi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kaisa Lepola, joka toivoi että Forssa on onnistunut antamaan nuorille eväitä ja siipiä tulevaisuuteen. Kaisa myös kiitti kaikkia osallistumisesta ja järjestelyistä.

Seuraavaksi oli vuoro Nethit Oy:n toimitusjohtajan, Jari Anufrijeffin tarinoida yrittäjyydestä ja siitä kaikesta mitä siihen liittyy. Jari myös kertoi omasta varsin värikkäästä ja moninaisestakin yritystoiminnasta, mitä hän on uskaltanut yrittää Nethitin ohella. Kuka tiesi että mm. SubWay:n Forssaan tulo oli kiinni siitä, oppiiko Jari riittävästi ”ravintolaenglantia” läpäistäkseen kauppiaskoulutuksen pääsykokeen Amerikassa. Jari myös vinkkasi, että Forssassa IT-yrityksen iso haaste on osaavan työvoiman saaminen. Toivottavasti muutama koppasi tämän vinkin kiinni – Nethitiltä voisi löytyä osaajalle töitä!

Finanssiasioista nuorille kertoi Liisa Lempinen. Liisan viesti nuorille oli, että menestys ei ole Hannu Hanhea, vaan ennemminkin Aku Ankkaa. Liisa on itse hyvä esimerkki siitä, miten sinnikkyydellä ja periksi antamattomuudella voi päästä pitkälle. Hän kertoi nuorille säästämisestä, työstä finanssialalla, sekä muistutti olemaan hölmöilemättä rahojen kanssa ja pitämään huolta luottotiedoista.

Myös Ohjaamohankkeen Irina Kujanpää käytti nuorten motivoimiseen omaa esimerkkiään. Hän kertoi siitä, kuinka suuntaa voi vaihtaa ja tavoitteen voi saavuttaa kun sen asettaa ja menee sen jälkeen määrätietoisesti sitä kohti. Irina kertoi nuorille että Ohjaamon palvelut ovat kaikkien alle 30-vuotiaiden työnhakijoiden ja elämän suunnan etsijöiden tarpeisiin tarkoitettuja ja toivotti kaikki tervetulleiksi.

Viimeisenä, pienen tauon jälkeen oli vuoro päivän tähtipuhujan. Lavalle nousi odotettu Heinolan entinen punkkari, Apulanta-yhtyeen entinen basisti ja nykyinen elokuvatuottaja Tuukka Temonen. Tuukka kertoi sykähdyttävästi nuoruuden vaiheistaan ja siitä, kuinka hänkin on aikanaan koulupenkillä joutunut kuuntelemaan pakotettuna koulupäivän sisään mahdutettujen ”viihdyttävien” ukkojen ja akkojen jorinoita, joista ei juuri mitään jäänyt mieleen.  Hän kertoi toivovansa, että nuoret muistaisivat tästä seminaarista edes pari kivaa juttua. Että oli siellä muutama kiva tyyppi ja kivan hämärä tila, johon sai rauhassa upota kännykän kanssa. Tuukka kertoi siitä, että mitään ei saa pyytämättä ja mitä mahdollisuuksia voi tulla eteen, kun sanoo Kyllä. Hän kertoi että hänellä olisi ollut kaikki mahdollisuudet päätyä lukuisten kavereidensa tapaan rikollisiksi ja päästämään itsensä ennen 40-vuotta päiviltä, mutta hän ei halunnut sitä. Hän päätti haluta enemmän. Mikään ei silti edelleenkään tule pyytämättä, vaan unelmien haaveiden eteen on tehtävä töitä.

 


Yhteistyössä