Miksi jäseneksi?

Koulutusta itsesi kehittämiseksi

Nuorkauppakamarijärjestö tarjoaa koulutusta jäsenilleen mm. markkinoinnista, ryhmätyömenetelmistä, johtamisesta, Internetistä ja monista muista aiheista. Osallistumalla näihin koulutuksiin kyky ja taito hoitaa oma työnsä paremmin ja tehokkaammin paranee.

Edullista

Nuorkauppakamarijärjestön tarjoama koulutus on laadukasta, sillä monet vetäjistä järjestävät samoja koulutuksia myös harrastuksen ulkopuolella. Kansainvälisissä kokouksissa kouluttajat ovat maailman johtavia asiantuntijoita omalla alallaan ja heidän koulutuksensa saaminen muuta kautta voi olla joko mahdotonta tai erittäin kallista.

Monet kamarit voivat tukea kamarilaisen osallistumista näihin koulutustilaisuuksiin maksamalla osan kuluista - tai jopa kaiken. Ja vaikka joutuisit maksamaan koulutuksen itse, monet niistä ovat ammattitaitoasi täydentävinä verotuksessa vähennyskelpoisia - samoin kuin kamarin jäsenmaksukin (KHO:n päätöksen mukaan).

Yli 400 000 kontaktia - lähellä ja kaukana

Nuorkauppakamari on noin 5 000 suomalaisen ja 400.000 kansainvälisen vaikuttajan kontaktiverkko, joka on jäsenen käytettävissä liikesuhteita solmittaessa. Mutta yhtä hyvin kontaktit toimivat myös vapaa-ajalla - ja internet on helpottanut niitä entisestään! Oletko menossa USAhan, Etelä-Afrikkaan, Japaniin, Ranskaan, Austaraliaan tai johonkin muuhun noin 110 JC-maasta? Selvitä etukäteen kontaktit kyseisen maan JC-organisaatioon, ja voit yllättyä saamastasi kohtelusta! Suomea arvostetaan yhtenä parhaimmista JC-maista. Yhtenä osoituksena siitä on se, että järjestön korkein henkilö Maailmanpresidentti oli vuonna 1998 suomalainen, Porin kamarin Petri Niskanen.

Nuorkauppakamarilaiselle, jolle yritystoiminta on lähellä sydäntä, järjestö tarjoaa erinomaisen kontaktiverkon bisneksen tekoon, kokemusten vaihtamiseen tai vaikkapa yhteistyöhön - yksinäisen puurtamisen sijasta.

Helppo tulla mukaan

Nuorkauppakamari järjestää uusille jäsenille START-koulutuksen, jossa kerrotaan järjestön tavoitteista ja toiminnasta. Monissa kamareissa on käytössä myös kummitus, joka helpottaa mukaan tuloa. Lisäksi useita kertoja viikossa päivittyvät nettisivut osoitteessa http://www.jcfin.fi/ pitävät sinut ajan tasalla. Järjestön jäsenillä on käytössä myös Intranet-palvelu.

Harrastuksesta iloa koko perheelle

Nuorkauppakamarin jäsenelle järjestötoiminta on virkistävä harrastus, jossa yhdistyvät koulutus, vapaa-aika ja perhe. Joka kesä järjestetään ympäri Suomea nuorkauppakamarilaisten kesäleirejä, jossa harrastetaan yhdessä. Alueellisissa ja kansallisissa kokouksissa on aina myös omat ohjelmansa lapsille ja seuralaisille - ja nämä ohjelmat ovat huippuluokkaa (seikkailuja, liikuntaa, hemmottelua, rentoutumista, tutustumista mielenkiintoisiin kohteisiin, uusien harrastusten kokeiluja yms.).

Et voi jumiutua yhteen virkaan

Nuorkauppakamarin perusperiaatteisiin kuuluu, että yhtä hallitusvirkaa hoidetaan vain vuoden - niin paikallisella, alueellisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Monissa järjestöissä puheenjohtajuudesta saattaa tulla kiviriippa, mutta tässä järjestössä se on sääntöjenkin mukaan mahdotonta!

Ja mikä parasta: kun tehtävä vaihtuu vuosittain, oppii aina uutta: tiedottamista, kamarin vetämistä, yhteiskunnallisten suhteiden luomista, hyväntekeväisyyttä, kouluttamista tai vaikkapa kansainvälisten vieraiden hoitamista.

Nuoruus on valttia - ja 40-vuotiaana se on ohi

Nuorkauppakamari on nuorten järjestö - sopiva liittymisikä on 25-32 vuoden välissä, sillä järjestö on "nuorten koulutus- ja kehittymisjärjestö". Se on tarkoitettu työelämässä oleville, joille järjestön arvot - itsensä kehittäminen, kansainvälistyminen ja johtaminen - ovat tärkeitä. Eroikä on 40 vuotta eli tämän jälkeen järjestöstä "potkitaan pois", mutta jos nuorkauppakamarivuodet ovat olleet erityisen ansiokkaita, jäsenelle voidaan myöntää JCI:n senaattorin arvo ja ainaisjäsenyys - tai oman kamarisi kunniajäsenyys.

Elinikäisiä ystäviä

Nuorkauppakamarista saa ystäviä! Monet kamariaikana solmitut ystävyyssuhteet - kotimaassa tai ulkomailla - kestävät eliniän. Monella suomalaisella on JC-ystäviä ympäri maailmaa - ja monet heistä tapaavat säännöllisesti järjestön kansainvälisten kokousten yhteydessä.

Opi riskittä ja nauti uusista asioista ja unohtumattomista juhlista

Nuorkauppakamarissa johtaminen perustuu taitoihin, ei työelämän tavoin asemaan. Omia taitojaan voi testata ja kehittää monin eri tavoin - ja epäonnistuminen on sallittua. Millaista on olla 5000 henkilön johtajana tai 1000 hengen kokouksen organisoijana? Tässä harrastuksessa voi myös kokeilla aivan eri asioita kuin omassa työssään?

Monet kamarit järjestävät unohtumattomia elämyksiä tai avaavat portteja yrityksiin, joihin ei muuten pääsisi. Puhejännityksestä voi päästä osallistumalla puhekilpailuun, jossa kansallisella tasolla on jo tyypillisesti tuhatkunta kuulijaa. Miltä tuntuisi näytteleminen, sukeltaminen, tanssiminen, golf, kansainvälinen etiketti, illan isäntänä/emäntänä toimiminen tai vaikkapa tiimin vetäminen kansainvälisessä koulutustilaisuudessa?

Homehtuvatko juhlavaatteesi vaatekaapissa? Nuorkauppakamaritilaisuuksissa ja kokouksissa iltajuhlat ovat tumma puku / juhlapuku juhlia. Juhlissa on hyvää ruokaa, ikimuistoiset puitteet ja paljon samanhenkisiä nuoria pitämässä hauskaa. Tosikot älkööt vaivautuko! Lapsille on järjestetty kokousten yhteyteen oma iltajuhla ja kaikkein pienimmille kaitsentapalvelu pientä korvausta vastaan. Kerrankin molemmat vanhemmat voivat osallistua!

Tahdo muutosta - kaikki on mahdollista

Miten esiintymispelkoisesta nuoresta voi tulla 400 000 jäsenen johtaja? Miten kokouksessa puhetta pelkäävästä voi tulla tuhannen hengen kokouksen suvereeni vetäjä? Miten suomalaisesta tuppisuusta voi tulla 400 000 jäsenen järjestön arvostama huipputason osaaja, jolta kysytään mielipidettä "miten te sen teette".